RECEPTA LIONESES DE LA MEVA MARE, UMMMM
Ingredients:
- 125 gr. De farina.
- 1/4 de litre d'aigua.
- 80 gr. de mantega.
- 3 o 4 ous.
- Un pessic de sal.
- Una cullerada de sucre.
Elaboració:
-Es tamisa la farina.
-En un recipient que pugui anar al foc, s'hi posa l'aigua, el sucre i la mantega. Quan comença a bullir, s'hi tira de cop la farina i es remena enérgicament fins que la massa estigui ben barrejada i es desprengui de les parets del caçò. A partir d'aquí es pot tancar el foc i seguir agitant. No hi poden quedar grumolls. Es treu del foc, i es deixa refredar una mica ( lo suficient perquè els ous no es quatllin). Tot seguit s’hi afegeixen els ous de un a un. Treballant-los molt bé i no afegint-hi el següent fins que l'anterior estigui absolutament incorporat. S'ha de aconseguir una massa homogènia. Colocar-la en una mànega pastelera de boquilla llisa o arrissada. Untar una placa de forn amb mantega i enfarinar-la lleugerament, deixant espai entre elles perquè creixen molt de volum. Preescalfar el forn a 200 º, durant 10 minuts. Baixar-lo a 180 º i posar-li les lioneses, durant 20 o 25 minuts o fins qu’estiguin dorades. Tancar el forn i esperar 5 0 10 minuts amb la porta oberta. Treure-les i deixar-les refredar.
Shi poden fer moltes combinacions a qual més bona. Es poden partir per la meitat i omplir-les de nata, crema o xocolata. I per acabar, s’espolvoregen amb sucre de llustre.