Recepta del pastis de yogur de la meva mare


Ingredients:

- 1 yogur.

- 3 ous sencers.

- 3 mides de l'envàs del iogurt, de farina.

- 2 mides del mateix envàs de sucre.

- 1 mida d’oli (millor de girasol).

- 1 sobre de llevat Royal No cal que sigui d'aquesta marca con tal de que siguin 15 grs.

- Unes gotes d’esencia (llimona, vainilla, licor etc.).Si es vols en pots prescindir.

Elaboració:

Es posen tots els ingredients en un recipient i es trituren amb el turmix fins que quedi una massa ben fina. S’unta un motlle amb mantega o es pinzella amb una mica d'oli encara qu’el recipient sigui autoadherent, i s'hi tira la pasta. Es fica al forn prèviament escalfat a 180º, durant 40 min. En cap cas s’obre el forn tins arribar a l'hora , de lo contrari s’abaixará la massa.

Es deixa refredar i desmotlla.

Aquesta és la recepta base, però si es vol, es poden fer tota clase de floritures de que siguem capaços: partir-lo per la meitat i pintar-lo amb crema de mantega, amb melmelada, o amb els dos ingredients a la vegada. També es pot decorar pel damunt amb nata o xocolata; fer-hi lletres o dibuixos amb sucre glass posant-hi una plantilla de paper amb els motius foradats, tirar-hi el sucre glass amb un colador perquè no es facin grumolls, i traient-ne la plantilla amb cuidado.

Recomanacions.

La mida és sempre la del envàs de iogurt. Si per circumstàncies ( p.j. un canvi de país, etc. ) els yogurs son mes grans o més petits tots els demés ingredients han de ser proporcionals.